A felújítás és a konténer rendelés

konténer rendélés

A nyári időszakban sokan gondolkoznak el azon, hogy a házukban, lakásukban kisebb, vagy épp nagyobb felújítási munkába kezdjenek.

Az időjárás valószínűleg kedvezni fog ezekhez, a falak gyorsan száradnak a festés után, nem kell az esőtől tartani minden pillanatban. Remek időpontot találhatunk most a kertrendezéshez, vagy a nagyobb lomtalanítási munkákhoz is. Ha már megvan a forgatókönyv, akkor jöhetnek a konkrét intézkedések!

Lehet szó festésről, tapétázásról, a burkolatok vagy nyílászárók cseréjéről, vagy épp a régi bútorok cseréjéről, felújításáról, a sittes konténer rendelés egészen biztosan szükséges lesz. Ennek az oka, hogy a felújítás során keletkezett hulladékot nem szabad a kommunális hulladéktárolóba helyezni, sem a szokásos lomtalanítás során kirakni, sőt még akkor is akadhat probléma, ha a hulladékudvarba személyesen szállítjuk el. A munka során sokkal egyszerűbb, ha egy, vagy akár több napra is konténert bérel.

A felújítás során rengeteg felesleges hulladék keletkezik, nemcsak a régi bútorok, nyílászárók, hanem számos csomagolóanyag, vagy épp elhasználódott eszköz is problémát jelenthet. Ha ezeket nem szeretné a következő lomtalanításig tartogatni valahol, akkor a takarófóliákat, csomagolóanyagokat, vödröket, régi ecseteket és csiszolópapírokat szintén bedobhatja a konténerbe.

Ha minden egyes anyag, hulladék esetén konkrét terve van, hogy miként fog megszabadulni tőlük egyesével, ebben az esetben meg lehet úszni sittszállítás nélkül is a munkát. Ellenben ne felejtsük el, hogy ez rendkívül időigényes, nagyon sok fuvarozási feladattal jár együtt, a munka végén lehet, hogy anyagilag is ugyanott fog tartani, mintha konténert bérelt volna.

Ha a konténer rendelés mellett döntött, nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy amennyiben közterületre szeretné elhelyezni a konténert, akkor mindenképpen területfoglalási engedélyt kell kérnie a helyileg illetékes önkormányzattól. Ennek elmulasztása esetén súlyos büntetésekre lehet számítani. Amennyiben a saját területére szeretné lehelyeztetni a megrendelt konténert, természetesen nincs ilyen probléma.

A rendelés előtt érdemes átgondolnia, hogy mekkora konténert szeretne rendelni, várhatóan mennyi hulladék fog termelődni a munkák során. Sok éves tapasztalatunk szerint mindig érdemes a kalkuláltnál egy mérettel nagyobbat rendelni, a munka előtt sokan hajlamosak alábecsülni a keletkező hulladék mennyiségét. Ha megfogadja a tanácsot, biztosan el lehet kerülni, hogy két konténert kelljen megrendelnie a munka végére. A másik fontos kérdés, hogy hagyományos, felülről pakolható konténert szeretne rendelni, vagy lenyitható oldalfalút. A második verzió sokszor bizonyul hasznosnak a felújítások során, hiszen egyszerűen csak betalicskázza az ember a hulladékot.

Cégünk több, mint 20 éve foglalkozik konténeres sittszállítással és vegyes hulladék konténeres szállításával. Amennyiben szüksége van szolgáltatásainkra, keressen minket elérhetőségeink egyikén:

Elérhetőségeink:

Web: sittkontener.hu

E-mail cím: m.pal@interbridge-trade.hu

Mobil: +36/70-368-58-24