A duguláselhárító több szakmát képvisel

dugulaselharito rohamkocsi

Elvileg a duguláselhárítás elvégzéséhez dugulásra és duguláselhárítóra van szükség. Ám az az igazság, hogy egy-egy dugulás elhárításakor a mesternek egyszerre több szakmát kell képviselnie. Először is nagyszerű raktárosként vizsgázik, aki a rohamkocsit minden szükséges eszközzel, szerszámmal ellátja. Az egyszerű WC-pumpától a csőgörényen át a csatornavizsgáló kameráig. Persze ezzel nincs vége, hiszen fertőtlenítő- és tisztítószerekre is szükség lesz a munkavégzés után, a munkaruházatról már nem is beszélve.

Szakmák összjátéka a duguláselhárításban

A következő lépésben gépkocsivezetőként láthatjuk a duguláselhárító mestert.
Majd amikor megérkezik a dugulás helyszínére pszichológusként kell viselkednie, szakszóval pánikoldást kell megvalósítania. Ráadásul számára nem adatik meg, hogy a páciens nyugodtan heverjen egy kereveten, miközben mondjuk a WC-ből visszafelé áramlik a matéria, elöntve lakást, rendelőt, éttermet és ki tudja még, hol köszönthet be hívatlanul a baj.
A kedves megrendelő ott áll a kezét tördelve, esetleg egy háziasszony kisírt szemekkel, egy étterem tulajdonos az elmenekült vendégeken borongva és így tovább.
Szóval pánikoldás, a munka felmérése, az okok kifürkészése és maga a munka következik.

Korszerű eszközök használata

A ma mesterei persze korszerű eszközök kezelői, operátorai is egyben. Itt van például a csatornavizsgáló kamera példának, amellyel a lefolyóvezetékek állapotát lehet megállapítani. És a dugulás helyét, például azt, ha gyökérbenövés okozza a bajt.
Nagyobb átmérő esetén egyenesen robotizált a kamera, nem három perces művelet annak elsajátítása.
Akárhogy is, a cél a lehető legkisebb bontás a falakon, járdákon, porcelán alakzatokon.
A biztosító kedvéért persze fotók is készülnek – ekkor már fényképészként funkcionál a duguláselhárító.

Ha mesteremberünk mindennel végzett – tudom meg a Világi Duguláselhárítás tulajdonosától – akkor már csak takarítóvá kell válnia az emberünknek. A fertőtlenítés sem maradhat el. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy a duguláselhárító mester inkább hasonlít szkafanderes űrhajósra, mintsem svájcisapkás, kék overálos, régi idők szakijára.

Ezek után már csak gazdasági szakemberré kell válnia: online számlát nyújt garanciával.
Minderről többet itt tudhat meg: duguláselhárítás.