Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

Megyeri híd

A Megyeri híd, még átadás előtt

Szeptember 30-tól megnyílt a forgalom előtt az új Duna-híd.

Ünnepélyes avatással került sor az M0-ás körgyűrűt északon Budára vezető új híd „birtokba vételére”. Az ország legnagyobb hídját 63 milliárd forintért építették és minden járműkategória számára díjmentesen használható. Az 1862 méter hosszú Megyeri híd két és fél év alatt készült el, és az M0-ás körgyűrű 2-es és 11-es főutak közötti 3,9 km hosszú szakaszának része.
A hidat a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. konzorciuma építette, a kivitelezés 2006 februárjában indult és 2008 szeptemberében fejeződött be. A Nagy-Duna-ági híd hossza 591 méter. A pesti oldalon a 2/A jelű út fut a hídra, úgy, hogy egy új csomóponton át lehet eljutni a Váci útra. A híd alá került 2-es főútról a Váci út érintésével lehet tovább jutni a csomópontig. A budai oldalon a 11-es főúton pedig új körforgalmi csomópont épült.
Az északi oldalon kerékpárút halad, amire a budai oldalon a Duna-parton futó kerékpárútról lehet felhajtani, míg a pesti oldalon a 2. számú út mellé épített kerékpárútról indul a csatlakozó szakasz. A kerékpárutat a mozgássérültek kerekes székkel is használhatják. A híd déli oldalán gyalogos járda vezet.
A Megyeri híd forgalomba helyezésével párhuzamosan súlykorlátozást vezettek be az észak-budai területeken. Nem közlekedhetnek a 12 tonna megengedett össztömeg fölötti tehergépjárművek (kivéve az áruszállítást):

  • a 11-es főút Visegrád és a Tahi híd közötti szakaszán,
  • a 10-es és a 11-es főút között,
  • a Csobánka-Budapest határa – Luppa szigeti leágazás – Pomáz által határolt térség, valamint
  • Budakalász, Üröm, Csobánka, Pomáz, Pilisborosjenő összekötő útjain.

Pilisszentlászló és Lepence-völgy között 3,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

Kép:
http://www.hidepito.hu

No votes yet