Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

Ösztöndíjak építészhallgatóknak

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Magáncég adományozott ösztöndíjat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 10 építészhallgatójának.

Idén szeptember végén hirdette meg a GB Európa Ingatlan Dandár Ingatlanfejlesztő Kft. (a BME Építészmérnöki Karával, A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvánnyal, valamint a BME Építőmérnöki Karával és Mélyépítő Alapítvánnyal együttműködve) azt a pályázatot, amelynek célja azon hallgatók anyagi támogatása, akik

  • kellő érdeklődést mutatnak a GB Európa Ingatlanfejlesztő Kft. tevékenységének és projektjeinek megismerésére, későbbi szakmai gyakorlatok végzésére;
  • egyetemi tanulmányaik során a környezettudatos tervezés elsajátítására érdeklődést mutatnak;
  • a megszerzett tudásukkal és további kutató, fejlesztő, tervező munkájukkal pedig az építőmérnöki és építészmérnöki tudományok területén mérnöki értekezéseikkel és dolgozataikkal, valamint művészeti alkotásaikkal is kiemelkedhetnek.


Az elnyerhető ösztöndíj összege: 40 000 Ft/hó egy félévre. A nyertesek az ösztöndíjat a 2008/2009. tanév kezdetétől kapják. Az ösztöndíj egy félévre szól, de a tanulmányi eredmények szinten maradása esetén automatikusan egy további félévvel meghosszabbodik.

December 2-ára kiderült, kik azok, akiknek a pályázatát a bíráló bizottság a legjobbak közé sorolta. A „Zöld Projekt” ösztöndíjprogram díjazottjai: Funk Bogdán, Igaz Titusz, Kóródy Anna Nóra, Bessenyei Krisztina, Zsódi Dóra, Szabó Tímea, Lőrincz Orsolya, Szabó Dániel és Varga Eszter építészmérnök-hallgatók, továbbá Budaházy Viktor építőmérnök-hallgató; Ők ez alkalommal Israel Ben Yakar úrtól, az alapító cég tulajdonosától vehették át az elismerést.

Israel Ben Yakar úr szerint az építőiparnak jelentős szerepe lesz abban, hogy a gazdaság leküzdje a jelenlegi válságot. A tulajdonában és irányítása alatt álló cég jelenleg hét projekten és több mint hatezer lakás felépítésén dolgozik.
 

Értékelésem: Nincs. Értékelés: 4.8 (5 szavazat)

Hasonló témájú anyagaink...

Konferencia a népi építészet jelenéről

"A soknemzetiségű Dél-Dunántúl népi építészete" címmel tizenhat szakmai előadóval tanácskozást szerveznek a Pécsi Lenau Házban 2010. február 11-én a Dél-Dunántúl népi építészetéről. A konferencia a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat hivatalos rendezvénye.

UNESCO tanszék

Leuveni Katolikus Egyetem

A Leuveni Katolikus Egyetemen (Belgium) műemlék-építészeti tanszék létesül.

Transzparencia!? – egy díjnyertes TDK pályázat

2009/02/17 10:00
2009/02/17 10:30
Európa/Budapest
Vendég: 
Lukács Eszter, Péli Gábor, Szlovák János - egyetemi hallgatók
Időtartam: 
15perc
Lukács Eszter, Péli Gábor, Szlovák János - egyetemi hallgatók

Transzparencia alatt egyszerűséget, átláthatóságot értünk, a teljesen kézenfekvő megoldás az, hogy az anyagok átláthatóságát és áttetszőségét vizsgáljuk. A riportalanyok inkább mindig társadalmi oldalról vizsgálják a dolgokat, nem tudják az embereket figyelmen kívül hagyni, így az építész társadalom átláthatóságát vizsgálták. Nem teljesen a társadalomnak az átláthatóságát, hanem az alkotási folyamatnak és a kommunikációnak a megértését próbálták átláthatóvá tenni: magát a folyamatot, mint alkotást.

Bemutatkozik a BME Építész Kar TDK-ja

2009/02/10 10:30
2009/02/10 11:00
Európa/Budapest
Vendég: 
Kalmár Miklós - TDK elnök
Időtartam: 
16perc
Kalmár Miklós - TDK elnök

Mint hallgató nyert egy országos pályázatot és a Major Máté volt a zsűri elnöke és őt, mint hallgatót kibökte és beemelte a tanszékre. Átvitt értelemben a tudományos diákkör keretén belül tudott erre a bizonyos tanszékre kerülni, a Major Máté kiváló meglátása alapján.