A főbb lakberendezési stílusok

konyhabútor stílusok

Amikor egy otthon vagy belső tér lakberendezése kerül szóba fontos, hogy olyan lakberendezési stílust válasszunk, amely igazán illik hozzánk, és amelyik a legközelebb áll a személyiségünkhöz.

Íme, a legnépszerűbb lakberendezési stílusok, amelyeket előszeretettel használnak napjainkban a lakberendezők is:

Art deco – ez az irányzat a húszas években indult útjára Franciaországból és két szó jellemző a stílusra: a luxus és extravagáns.

Mediterrán – a tengeri sugallat ihlette stílusban legfőképpen a romantikát lelhetjük fel, amely Európa keleti partján élő emberek kultúrájából fakad.

Vintage – ez a fajta stílus a történelemben gyökeredzik és jellemzői a világos színek, a természetes anyagok, a patinás bútorok.

Rusztikus – talán az egyik legelterjedtebb és könnyen felismerhető stílus, hiszen a természetes anyagok, mint a fa és a kő a jellemzői. Gyakori eleme a rusztikus konyhabútor kialakítása.

Kortárs – vagy ahogyan mások emlegetik a modern lakberendezési stílus, amelynek jellemzői a letisztult ugyanakkor erős vonalak.

Minimál – ennek a stílusnak a legfőbb jellemzői az egyszerűség, a használhatóság és a funkcionalitás.

Glamour – a csillogás és gazdagság stílusa ez, amelyet az erős színek, a gazdagon díszített kiegészítők és az erősen kihangsúlyozott tapéták jellemeznek.